Lån utan uc

Att låna utan UC innebär att långivaren aldrig blandar in UC (Upplysningscentralen) vid kreditupplysningen när du skickar in din låneansökan.  Det innebär att information om dina ekonomiska förehavanden varken lagras hos eller hämtas från UC. Detta kan i viss mån utnyttjas för att ta flera lån, men det är även ett sätt att låna pengar utan att det påverkar din kreditvärdighet.

Sök sms-lån utan UC

Låna utan UC hos Ferratum
Låna utan UC hos Northmill
Låna utan UC hos SMSpengar
Låna utan UC hos Meddelandelån
Låna utan UC hos Kredit365
Låna utan UC hos Loanstep

Att låna utan UC

Fördelar

  • Slipp UC:s uppgifter om dig vid kreditupplysyningen.
  • Lämna inga spår av ditt lån i UC:s register.
  • Minimera risk för påverkan av kreditvärdighet.

Nackdelar

  • Begränsade  lånebelopp – ofta, men inte alltid, maximalt 10.000 kr.
  • Generellt sett högre räntor och avgifter än andra privatlån utan säkerhet.

3 st. exempel på lån utan UC

Ferratum
Låna:1.000-45.000
Löptid:Flexibel
Lån utan UC:Ja
Uppläggning:0 kr
Avi:0 kr
Eff. ränta:47.64 %
Northmill
Låna:1.000-50.000
Löptid:Flexibel
Lån utan UC:Ja
Uppläggning:0 kr
Avi:0 kr
Eff. ränta:29.33 %
SMSpengar
Låna:1.000-30.000
Löptid:Flexibel
Lån utan UC:Ja
Uppläggning:280 kr
Avi:45 kr
Årsränta: 39.3 %

Vanliga frågor

”Kan jag bli beviljad lån trots låg kreditvärdighet?”

Ja, det finns faktiskt många lån-och kreditgivare som lånar ut pengar även till dig med lägre kreditvärdighet. Vad du däremot bör räkna med är en högre ränta och möjligen ett lägre lånebelopp än vad du skulle önska. Ett tips är att kolla upp vilket kreditupplysningsföretag olika långivare samarbetar med och välja den som använder Creditsafe eller Bisnode, eftersom de brukar ha mer generösa villkor.

”Kan jag själv höja min kreditvärdighet?”

Ja, det finns faktiskt flera saker du kan göra för att ganska effektivt förbättra din kreditvärdighet. När allt kommer omkring är det ju dina egna handlingar som bestämt hur kreditvärdig du är idag, och på samma sätt ligger makten i dina händer att förbättra den. De bästa tillvägagångssätten för att förbättra din kreditvärdighet är följande:

  • Sluta ansöka om lån. Varje gång du ansöker om lån registreras ansökningen någonstans – oavsett om den syns för andra parter eller ej. Dessutom tar du på dig nya lån, som också syns hos en del långivare, och som dessutom innebär ett minus för din ekonomi.
  • Betala alla fakturor i tid. Påminnelser, inkasso och kronofogden är ingenting för den som sköter sin ekonomi ordentligt.
  • Betala av alla nuvarande lån. Ju färre lån du har, ju mer bevisar du att du kan klara dig på din egen inkomst.
  • Börja spara pengar. Om du har ett sparkonto kommer banken genast se dig som mer kreditvärdig.

”Kan vem som helst ta en kreditupplysning?”

Nej, inte utan giltiga anledningar. Det krävs lämpliga skäl för att ansöka om den typen av information och dessutom är kreditupplysningsföretagen skyldiga att informera dig om vem som begärt en sådan upplysning.

Å andra sidan kan du enkelt begära en kreditupplysning på dig själv, för att se vilken information som framgår och hur din scoring ser ut. Du är välkommen att besöka sajten www.minupplysning.se för att se din scoring helt kostnadsfritt eller gå in på Min UC och se vilken information som finns registrerad där. Tjänsterna hos Min UC kostar från 19 kr.