Lån med betalnings-anmärkning

På den här sidan hittar du långivare som behandlar din låneansökan trots att du har en betalningsanmärkning. Det vanliga förfarandet är annars att din ansökan nekas per automatik. Detta beror bland annat på att handläggningen blir dyrare för att säkerställa att låntagaren verkligen har förmåga att återbetala lånet och att risken med att erbjuda lån till personer som tidigare slarvat med återbetalningar är större.

Sök lån trots anmärkning

Låna med betalningsanmärkning hos Ferratum
Låna med betalningsanmärkning hos Northmill
Låna med betalningsanmärkning hos Meddelandelån
Låna med betalningsanmärkning hos Loanstep
Låna med betalningsanmärkning hos Monetti
Låna med betalningsanmärkning hos Vivus

Snabbinformation

Fördelar

  • Ej automatiskt avslag.
  • Snabb handläggning.
  • Snabb utbetalning.

Nackdelar

  • Högre räntor än vanligt.
  • Lägre lånebelopp.
  • Borgensman kan krävas.
  • Kompletterande dokument kan krävas.

3 st. exempel på långivare där du kan ansöka om lån med betalningsanmärkning

Ferratum
Låna:1.000-45.000
Löptid:Flexibel
Lån utan UC:Ja
Uppläggning:0 kr
Avi:0 kr
Eff. ränta:47.64 %
Northmill
Låna:1.000-50.000
Löptid:Flexibel
Lån utan UC:Ja
Uppläggning:0 kr
Avi:0 kr
Eff. ränta:29.33 %
Meddelandelån
Låna:4.000-30.000
Löptid:Flexibel
Lån utan UC:Ja
Uppläggning:108 kr
Avi:45 kr
Årsränta: 39 %

Nya regler sedan 1:a december 2018

Under år 2018 skedde vissa förändringar i Kreditupplysningslagen samt Offentlighets- och sekretesslagen. Ändringarna trädde i kraft den 1 december 2018 och syftar till att skydda konsumenten från ekonomiska problem. Regleringarna gäller skulder till staten och gör det bland annat svårare för konsumenter att få betalningsanmärkningar. Nu ställs det krav på att konsumenten ska ha fått en påminnelse för de obetalda skulderna innan de får registreras som betalningsanmärkningar av kreditupplysningsföretagen.

Även Kronofogdemyndigheten är skyldig att arbeta för konsumentens trygghet genom att utreda adresserna på samtliga returnerade brev. I situationer då konsumenter exempelvis flyttat och inte mottagit breven från Kronofogden är det myndighetens skyldighet att utreda var konsumenten vistas och skicka breven till en giltig adress. Syftet är att konsumenten inte ska kunna få en betalningsanmärkning på grund av brist på information.

Det finns också möjligheter att i vissa fall sekretessbelägga en skuld hos Kronofogdemyndigheten och på så vis även betalningsanmärkningen som uppstod på grund av skulden. Äldre skulder kommer dessutom ha en mindre påverkan om de är betalda.